Ergomoniske bæreseler

Noget som nærmest alle producenter af bæreseler har fokus på nu om dage, er ergonomien. Det har nemlig vist sig at flere af de lidt ældre modeller, belaster barnets ryg og hofter alt for meget, hvilket ikke er sundt for dit barn. Derfor ser vi også at næsten alle producerer reklamere med at deres bæresele er ergonomisk korrekt. Dette er en rigtig god ting, da de fleste forældre jo vil det bedste for deres børn og fordi bæreseler er mere populære end nogenside før. En god ergonomisk bæresele er f.eks. Ergobaby 360, hvor der virkelig er gjort lige ekstra ud af de ergonomiske egenskaber. En sele som hverken dig eller dit barn bliver træt af at benytte, selv over længere perioder.

Læs også: Ergonomi og bæreseler

Hvad er en ergonomisk bæresele?

Men hvad dækker begrebet ergonomiske bære seler over? Sidder dit barn f.eks. meget i en almindelig babystol, eller en ældre bæresele, så stresser du barnets ryg og hofter temmelig meget, da dette ikke er naturlig position for dit barn. I korte perioder gør dette ikke så meget, men sidder barnet i den stilling i længere tid, bliver det hurtigt ubehageligt for dit barn, og i værste tilfælde kan du skade barnes hofter eller ryg. Når du der imod vælger en ergonomisk model, så fordelens belastning ud på en mere naturlig måde, som ikke belaster ryggen eller hofterne på samme måde. F.eks. sidder barnet i de fleste moderne bæreseler i en naturlig M-position, som er ret tæt på den måde barnet lå på inde i maven, inden det blev født.

Derfor er det vigtigt hvis man køber brugte babyseler, at man sikre sig at de stadig er ergonomiske, og det ikke er nogle af de ældre modeller, hvor man ikke tænkte så meget over disse ting.

Det samme gælder når du køber andet babyudstyr som f.eks. en babystol eller gyngestol. Der er det igen vigtigt at du sikre dig, at det er en ergonomisk model. Det samme med babysenge og juniorsenge, her er det også vigtigt at komforten er i top, da det ikke alene vil give dit barn end bedre nattesøvn, og i sidste ende også dig.

Så derfor er det for mange børn, en kæmpe fordel at ligge i en god ergonimisk bæresele, så får de den perfekte søvn, og du får den ro du har brug for. Ergonimi er en vigtig faktor, og derfor også noget som langt de fleste producenter efterhånden er begyndt at indtænke i deres design. Derfor er en moderne babysele også meget mere behagelig at bruge, end de modeller vi så for 10 år siden.

eksempel på en ergonomisk bæresele til spædbørn